Υλικά
500 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο
2 πιπεριές πράσινες
1 κούπα γάλα,ξύσμα
πορτοκαλιού
Υλικά για τον πουρέ μελιτζάνας
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
1 κούπα γάλα η κρέμα
γάλακτος
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
1 φλιτζάνι τυρί μαλακό
τριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Βάζουμε το συκώτι μισή ώρα πριν, στο γάλα (για να φύγουν οι τοξίνες και η βαριά μυρωδιά του).
- Το βγάζουμε από το γάλα, το σκουπίζουμε, αλατοπιπερώνουμε και στρώνουμε με το χέρι μας το ξύσμα πορτοκαλιού και το λαδώνουμε ελαφριά.
- Ψήνουμε σε αντικολλητικό γκριλιέρα -τηγάνι σύνολο 15 λεπτά περίπου.
- Ψήνουμε και τις πιπεριές.
- Κόβουμε σε μεγάλα τρίγωνα το συκώτι και περνάμε σε σουβλάκι εναλλάξ με την πιπεριά.
Πουρές μελιτζάνας
- Τοποθετούμε τις πλυμένες μελιτζάνες, αφού τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι, στο φούρνο σε λαδόκολλα σε ένα ταψί για 1 ώρα στους 170 βαθμούς.
- Εντωμεταξύ έχουμε διαλύσει το αλεύρι στο μισό γάλα και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο ζεστό που έχουμε βάλει σε ένα κατσαρολάκι.
- Ανακατεύοντας 2-3 λεπτά θα αρχίσει να δένει η κρέμα και τότε προσθέτουμε το βούτυρο και το τυρί.
- Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε στον τρίφτη μία πρέζα μοσχοκάρυδο.
- Αδειάζουμε με ένα κουταλάκι τις μελιτζάνες, τις πολτοποιούμε καλά με ένα πιρούνι και τις προσθέτουμε στην κρέμα και ο πουρές είναι έτοιμος !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου