Για τα σοκολατάκια κουβερτούρας
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. ζαχαρούχο
γάλα
50 γρ. βούτυρο
1/2 κ.γλ. υγρή
βανίλια
1 κ.γλ. grandmarnier
1/2 κούπα αμύγδαλα
ψημένα ψιλοκομμένα
ή οποιοδήποτε ξηρό καρπό της αρεσκείας μας
ή οποιοδήποτε ξηρό καρπό της αρεσκείας μας
Για τα σοκολατάκια λευκής κουβερτούρας
250 γρ. λευκή
κουβερτούρα
200 γρ. ζαχαρούχο
γάλα
50 γρ. βούτυρο
1/2 κ.γλ. υγρή
βανίλια
1 κ.γλ. κονιάκ
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα.
- Μόλις κάψει το μίγμα ανακατεύοντας συνέχεια (προσέχοντας να μην μας πιάσει) προσθέτουμε την κουβερτούρα τεμαχισμένη.
- Λιώνει τελείως η σοκολάτα και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, και το λικέρ.
- Ρίχνουμε σε ένα σκεύος 10Χ15 που έχουμε βάλει λαδόκολλα ή μεμβράνη πλαστική.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες, βγάζουμε, αναποδογυρίζουμε σε δίσκο, κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και τα περνάμε από άγλυκο κακάο.
- Φυλάμε εκτός ψυγείου σε βάζα.
- Το ίδιο επαναλαμβάνουμε και για την λευκή σοκολάτα, προσθέτοντας στο τέλος τα cranberries.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου