Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Αλμυρό Κέικ με Κολοκύθα και Τυριά



Κολοκύθα είχα καιρό να μαγειρέψω, μάλλον χωρίς να το σκέπτομαι, την αποφεύγω γιατί βαριέμαι κάθε φορά το καθάρισμα της!!
Αλλά μόλις την βλέπω να με κοιτάει από τον πάγκο του μανάβη, στο ράφι του S.M και όπου τυχαία την συναντώ, πάλι τρέχω χωρίς να μπορώ να της αντισταθώ!!
Ίσως για όλα αυτά που έχω διαβάσει, για τα καλά που προσφέρει στην υγεία μας (iatronet.gr) αλλά και για την γλυκιά της γεύση που κάνει τα γλυκά μας και τα αλμυρά μας ακαταμάχητα!!





βαθμός δυσκολίας - μέτριος
χρόνος προετοιμασίας - 30-40 λεπτά
χρόνος ψησίματος - 60 λεπτά



Υλικά της συνταγής μας
1 φόρμα κέικ στρογγυλή 24 εκ & 1 ορθογώνια 10Χ15 περίπου
350 γρ. κολοκύθα πορτοκαλί λεπτοτριμμένη στο multi 
450-470 γρ. αλεύρι γ.χρ.
4 κ.γλ. μπέικιν
5 αυγά
200 γρ. κασέρι light κομμένο σε κυβάκια ή τριμμένο
300 γρ. φέτα τριμμένη
1 κούπα γάλα
1 γιαούρτι 2% στραγγιστό
150 γρ. γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε μικρά καρέ
1 πιπεριά Φλωρίνης σε καρέ
140 γρ. βούτυρο λιωμένο





Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε την κολοκύθα μας, πρώτα αφαιρώντας το πάνω και κάτω καπάκι και μετά κάθετα γύρω-γύρω.
  • Κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα ψιλοκόβουμε στο multi. (Όσο μας μείνει το αποθηκεύουμε σε σακουλάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη.
  • Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα στέρεα υλικά ψιλοκομμένα, την κολοκύθα, την πιπεριά, το κασέρι, την φέτα, την γαλοπούλα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι, το αγελαδινό βούτυρο λιωμένο, τα αυγά χτυπημένα και σιγά -σιγά το αλεύρι με το μπέικιν μέχρι να έχουμε μία πηχτή ζύμη.
  • Βουτυρώνουμε πολύ καλά μία στρογγυλή φόρμα και μία μικρή ορθογώνια. (Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να βάλουμε και λαδόκολλα γιατί ξεφορμάρετε πιο εύκολα)
  • Ψήνουμε 50 λεπτά την μικρή φόρμα και 60 λεπτά την μεγάλη, στους 175 βαθμούς στο αερόθερμο και προθερμασμένο φούρνο.
  • Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε!!







7 σχόλια:

  1. Δεν έχω λόγια!!! Φαίνεται άκρως λαχταριστό με το λιωμένο τυράκι να ξεπροβάλει από εντός του Μάχη μου.
    Πάντα έτσι γίνεται με κάποια φρούτα και λαχανικά... στο τέλος ενδίδουμε στην ομορφιά και τις χάρες τους.
    Καλή Κυριακή εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δίνει εκπληκτική γεύση η κολοκύθα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά δεν μπορείς να αντισταθείς και να μείνεις σε ένα κομμάτι!!
    Σε ευχαριστώ Πηνελόπη καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νοστιμότατο το κέικ κι αυτές οι φωτό σου με ξελίγωσαν Μάχη μου!!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ λαχταριστή! Μου αρέσουν πολύ οι αλμυρές συνταγές με κολοκύθα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία και εγώ προτιμώ πολύ τις αλμυρές συνταγές και αν έχουν και κολοκύθα απογειώνουν την γεύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημέρα σας.Πρέπει να είναι ωμή η κολοκύθα ή κάνει κι η βραστή(στον ατμό);Φαίνεται λαχταριστή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly