Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Καριόκες με Βούτυρο Καρύδας και Καρύδια

Άλλο ένα γλυκό που ήθελα να φτιάξω από καιρό και όλο το ανέβαλλα!!
Τα υλικά υπήρχαν στο ντουλάπι, άρα δεν είχα άλλη δικαιολογία και έτσι μία μέρα του Νοέμβρη που δεν είχα πολλές δουλειές έπεσα με τα μούτρα στην προετοιμασία του γλυκού.
Εύκολο στην παρασκευή του, αναμονή 2-3 ώρες στην συντήρηση, επικάλυψη με σοκολάτα και έτοιμο.
Όταν το δοκίμασα ολοκληρωμένο ξετρελάθηκα από την απολαυστική του γεύση και τα αρώματα που σκάνε στον ουρανίσκο!
Ελάτε γρήγορα μαζί μου να το φτιάξουμε και να εντυπωσιάσουμε τις γιορτινές αυτές μέρες!






βαθμός δυσκολίας - μέτριος
χρόνος προετοιμασίας - 15-20 λεπτά
χρόνος αναμονής - 3-4 ώρες στην συντήρηση




Υλικά της συνταγής μας (20 τεμ)
2/3 κούπας νερό
150 γρ. μπισκότα βρώμης τριμμένα σαν αλεύρι
50 γρ. φρυγανιές τριμμένες σαν αλεύρι
200 γρ. καρύδια  (τα μισά τριμμένα ψιλά και τα μισά τριμμένα χοντρά )
80 γρ. λάδι καρύδας ή βούτυρο λιωμένο
4 κ. σ. στέβια 1:1 με την ζάχαρη 50% λιγότερες θερμίδες
2 κ.σ. γεμάτες μέλι
30 γρ. κακάο
1/4 κ.γλ. κανέλα
2 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ έως 1/2 φλ. του καφέ μικρό
1 κ.γλ. βανίλια
350 γρ. κουβερτούρα λιωμένη για επικάλυψη
1 κ.γλ. λάδι καρύδας ή ελαφρύ ελαιόλαδο 





Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε ένα μικρό σκεύος ζεσταίνουμε το νερό, το βούτυρο καρύδας η αγελαδινό, την στέβια, το μέλι και το κακάο μέχρι να πάρουν μία βράση.
  • Προσθέτουμε το ρούμι ( έβαλα 1/2 φλ.καφέ, το νιώθεις στην γεύση πολύ ευχάριστα, αν δώσουμε και σε παιδιά ας το αντικαταστήσουμε με 2 κ.γλ.βανίλια), την βανίλια και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα.
  • Στο multi τρίβουμε τα μπισκότα με τις φρυγανιές σαν αλεύρι και τους ξηρούς καρπούς ( έβαλα 2/3 καρύδια με 1/3 φουντούκια), τους μισούς λεπτά και τους υπόλοιπους χοντροκομμένους.
  • Ανακατεύουμε τα υγρά μέσα στα στερεά σε μία λεκάνη βάζοντας και την κανέλα.
  • Είναι ένα μείγμα μέτρια σφικτό που το τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο για να μπορούμε εύκολα να το κάνουμε ένα σφικτό ρολό.
  • Το βάζουμε στην συντήρηση για 3-4 ώρες να σφίξει και μετά το κόβουμε σε μικρά κομμάτια πάχους 1-1,5 εκατοστού με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  • Έχουμε λιώσει την κουβερτούρα με το λάδι για να κρυώσει και τότε βουτάμε ένα-ένα κομμάτι με 2 πιρουνάκια και μετά τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα από την στενή του μεριά.
  • Αφήνουμε περίπου 1 ώρα στον πάγκο μας να παγώσει η σοκολάτα και μετά τυλίγουμε το κάθε κομμάτι σε αλουμινόχαρτο.
  • Συντηρούμε σε δροσερό μέρος ή στην συντήρηση.
  • Κάθε μέρα που μένουν γίνονται πιο νόστιμες, κράτησα για δοκιμή μερικά κομμάτια στην συντήρηση για 15 ημέρες και η γεύση τους ήταν πιο ολοκληρωμένη από την πρώτη ημέρα !!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly