Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Μπισκότα με Τριμμένο Αμύγδαλο και Αλεύρι Ρυζιού (Χωρίς Αλεύρι)

Απίστευτα μπισκοτάκια ρυζιού και αμυγδάλου με το ξύσμα του φρεσκοκομμένου λεμονιού  να κλέβει την παράσταση!!!
Προσπαθώ να εντάξω εδώ και πολύ καιρό το αλεύρι ρυζιού λευκό και ολικής βιολογικό, στην διατροφή μας αλλά όχι με επιτυχία.
Προσπάθησα να φτιάξω ατομικά ψωμάκια με μαγιά, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν ελαφρά πικρό (δεν ανακάλυψα μετά από δύο φορές που τα ξαναέφτιαξα τι έφταιγε ίσως η μαγιά!). Θα επανέλθω όμως πάλι γιατί με ενδιαφέρει!!
Γι’ αυτό σκέφτηκα να το κάνω μπισκοτάκια τα οποία πέτυχαν τόσο πολύ που  ενθουσιάστηκαν όλοι οι δοκιμαστές μου!! Η σοκολάτα ήρθε να τα απογειώσει γι’ αυτό ελάτε γρήγορα μαζί μου!!






βαθμός δυσκολίας - εύκολο
χρόνος προετοιμασίας - 10-15 λεπτά
χρόνος αναμονής - 1-2 ώρες
χρόνος ψησίματος - 20 λεπτά





Υλικά της συνταγής μας (40τεμ.των 15 γρ. με 60 θερμίδες/τεμ. και 72 θερμίδες με την επικάλυψη) ή (80τεμ. των 7,5 γρ. με 30 θερμίδες!!)
135 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου ή 90 γρ. βούτυρο και 45 γρ. ελαφρύ λάδι
90-120 γρ. ζάχαρη καστανή ντεμεράρα ή ότι καστανή έχετε
2 αυγά μέτρια
150 γρ. τριμμένο αμύγδαλο με φλούδα λεπτό στο multi
100-130 γρ. αλεύρι ρυζιού λευκό η ρυζάλευρο
100 γρ. αλεύρι ρυζιού ολικής ή λευκό αν δεν έχετε (δηλ. σύνολο 200-230 γρ. αλεύρι ρυζιού)
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από ένα μέτριο λεμόνι βιολογικό
80 γρ. κουβερτούρα λευκή λιωμένη για την ένωση των 2 μπισκότων
40 γρ. κουβερτούρα 72% λιωμένη για την επιφάνεια





Εκτέλεση της συνταγής μας

  • Με μίξερ χειρός ή έναν αβγοδάρτη χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη (την πρώτη φορά έβαλα 120γρ. αλλά μου φάνηκαν γλυκά, τις επόμενες φορές έβαλα 90 γρ. και μου άρεσαν περισσότερο, λόγω της σοκολάτας που πρόσθεσα στην επιφάνεια) για 2-3 λεπτά και συνεχίζουμε με τα αυγά, το τριμμένο αμύγδαλο, το ξύσμα λεμονιού και τέλος το ρυζάλευρο. 
  • Ανάλογα το μείγμα θέλει 200-230 γρ αλεύρι ρυζιού, ώστε να έχουμε ένα μείγμα μαλακό που δεν πλάθεται αυτήν την στιγμή για αυτό το τοποθετούμε στην συντήρηση για 1-2 ώρες ή κατάψυξη για 30 λεπτά. 
  • Πλάθουμε διάφορα σχέδια αλλά τελικά αυτό που έφτιαξα και τις άλλες δύο  φορές  ήταν το στρογγυλό σαν  καρύδι μεγάλο, των 15 γρ. ή μικρά των 7-8 γρ. και τα ένωσα μετά το ψήσιμο με κουβερτούρα λευκή και bitter.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά ανάλογα το μέγεθος των μπισκότων και μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν, έχουμε λιώσει κουβερτούρες και τα ενώνουμε ανά δύο η τα γαρνίρουμε μόνα τους.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly