Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Μπισκότα-Παξιμάδια Πορτοκαλιού

 Νηστίσιμα παξιμαδάκια πορτοκαλιού πολύ νόστιμα και αρωματικά, αλλά  πολύ εύκολα στην παρασκευή τους με λίγα υλικά!!
Επειδή τα μπισκότα πορτοκαλιού τελειώνουν γρήγορα γιατί όλοι οι δρόμοι περνούν μπροστά από το κλειστό κουτί τους, μέσα σε λίγο χρόνο τα ξαναφτιάχνεις χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί θες να δώσεις σε σένα και στους ανθρώπους που αγαπάς το καλύτερο!!
Πιστεύω να σας έπεισα για την ευκολία τους, τώρα θα σας πω ότι κάθε κομμάτι που τρως, κλείνεις τα μάτια και απολαμβάνεις τα αρώματα που σου έρχονται από το πορτοκάλι αλλά και την κανέλα που δεν πρωταγωνιστεί αλλά συμπληρώνει αυτή την εξαίσια γεύση που δοκιμάζεις!! 
Γι’ αυτό ελάτε γρήγορα κοντά μου να τα φτιάξουμε!!






 χρόνος παρασκευής - 15 λεπτά
χρόνος αναμονής - 60-70 λεπτά
βαθμός δυσκολίας - εύκολο
θερμίδες ανά τεμ. - 100-110 ανάλογα τα γρ.




Υλικά της συνταγής μας (τεμάχια 65-70 τεμ. των 25-28 γρ.)
360 γρ. ελαιόλαδο (1 1/2 ποτήρι)
230 γρ. ζάχαρη καστανή ψιλή βιολογική (1 ποτήρι)
250 γρ. χυμός πορτοκαλιού (1 ποτήρι)
ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια
1/2 κ.γλ. σόδα διαλυμένη μέσα στον χυμό
1 κ.γλ. γεμάτο μπέικιν
1 κ.γλ. γεμάτο κανέλα
800-850 γρ. αλεύρι γ.χρ.
σουσάμι για την επιφάνεια



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι μας μαζί με το μπέκιν πάουντερ. 
  • Σε μία λεκάνη χτυπάμε ελαφρά για 1-2  λεπτά το λάδι με την ζάχαρη την κανέλα και το ξύσμα, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού με την σόδα, ανακατεύουμε καλά μέχρι να αφρίσει και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι με το μπεκιν ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω και για λίγο χρόνο μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη (δεν θέλει πολύ ανακάτεμα γιατί αρχίζει να βγάζει το λάδι).
  • Την χωρίζουμε σε τρία τεμάχια και την πλάθουμε σε ρολά, πασπαλίζουμε με σουσάμι και πιέζουμε να κολλήσει, χαράζουμε με ένα μαχαίρι τα παξιμάδια μας σχεδόν μέχρι κάτω χωρίς να χωρίσουν μεταξύ τους και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 175 βαθμούς για 35 λεπτά να πάρουν χρώμα.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσουν, τα κρατάμε με το χέρι μας και κόβουμε με ένα μαχαίρι τα παξιμάδια και τα αραδιάζουμε σε δυο ταψιά και ψήνουμε πάλι σε χαμηλότερη θερμοκρασία στους 160 αερόθερμο για 25 λεπτά να ψηθούν καλά σε όλη την επιφάνεια.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και αποθηκεύουμε σε δοχεία αεροστεγή!






4 σχόλια:

  1. είναι τόσο λαχταρίστα!!! μέχρι εδώ ήρθαν τα αρώματα. το καλό με αυτά τα παξιμάδια είναι ότι είναι κατάλληλα για όλες τις ώρες και όλες τις ηλικίες. το ψήσιμο που έκανες είναι φανταστικό, σου πέτυχε ακριβώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ Ευαγγελία, είναι πολύ αρωματικά και τριφτά που δεν μπορείς να σταματήσεις σε ένα μπισκότο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πωπωωωω... γεμάτα άρωμα και νοστιμιά!! Τα λατρεύω αυτά τα παξιμαδάκια αν και δεν μπορείς να σταματήσεις να τα καταβροχθίζεις!!!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η διαφορά με τα σπιτικά είναι ότι είναι πάρα πολύ νόστιμα λόγω υλικών!!
    Σε ευχαριστώ πολύ Κική, καλό σου βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly