Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Τσουρέκια Γεμιστά με Σοκολάτα

Τσουρέκια γεμιστά με σοκολάτα θα φτιάξω για αυτό το Πάσχα σκέφτηκα και αμέσως
στρώθηκα στην δουλειά!
Τα τσουρέκια είναι τα αγαπημένα όλων μας για αυτό θα ξαναφτιάξω και αυτό το Πάσχα
με γέμιση από σοκολάτα και με πολύ-πολύ αγάπη!
Ελάτε κοντά μου να τα δούμε!!









βαθμός δυσκολίας -μέτριος
χρόνος παρασκευής- 3-4 ώρες
χρόνος ψησίματος- 40 λεπτά




Υλικά της συνταγής μας (3-4 τεμ.)

Τσουρέκια
950-1000 γρ. αλεύρι δυνατό για τσουρέκια
5 αυγά
210 γρ. ζάχαρη καστανή
175 γρ. βούτυρο λιωμένο
4 κ.γλ. μαγιά ξηρή
1 κούπα γάλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι βιολογικό
1 1/2 κ.γλ. μαχλέπι σκόνη
1/2 κ.γλ. μαστίχα τριμμένη
1/2 κ.γλ. αλάτι

Κρέμα σοκολάτας
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52%
100 γρ. κουβερτούρα πραλίνα
80 γρ. βούτυρο
1 1/2 κ.γλ. κακάο
φιστίκι αιγίνης τριμμένο για πασπάλισμα
1 αυγό χτυπημένο με 1 κ.γλ. ζάχαρη και 1.κ.σ. γάλα για επάλειψη




Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Στο μικρό κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τα μπαχαρικά, το μαχλέπι, την μαστίχα, το ξύσμα και το αλάτι, μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Στον μεγάλο κάδο του μίξερ βάζουμε τα 950 γρ αλεύρι, την μαγιά, το γάλα χλιαρό και το μείγμα των αυγών και αρχίζουμε με τον γάντζο να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα  το μείγμα ρίχνοντας λίγο -λίγο το λιωμένο χλιαρό βούτυρο.
  • Μόλις το απορροφήσει η ζύμη μας θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα (αν χρειασθεί ρίχνουμε λίγο ακόμα αλεύρι).
  • Λαδώνουμε  την ζύμη με τα χέρια μας, σκεπάζουμε με μεμβράνη και μία πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος στον πάγκο μας μέχρι να φουσκώσει η ζύμη μας και να τριπλασιασθεί σχεδόν για 2 ώρες.
  • Τώρα φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτας βάζοντας όλα τα υλικά μαζί σε μπαιν μαρί να λιώσουν και μετά αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ξεφουσκώνουμε απαλά την ζύμη και αν έχουμε χρόνο την αφήνουμε να φουσκώσει άλλη μία φορά. (Αν δεν προλαβαίνουμε συνεχίζουμε για το τελικό αποτέλεσμα κόβοντας την ζύμη στα τρία)
  • Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με πλάστη σε ορθογώνιο φύλλο πάχους 5 εκατοστών.
  • Πάνω αλείφουμε με το 1/3 της κρέμας, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με φιστίκι αιγίνης ή όποιο άλλο ξηρό καρπό έχουμε (τριμμένο καρύδι ή τριμμένο ψημένο αμύγδαλο) και αρχίζουμε από την μεγάλη πλευρά να τυλίγουμε το τσουρέκι μας και στο τέλος αλείφουμε με λίγο γάλα για να κολλήσει.
  • Το κάνουμε στρογγυλό ή όπως είναι το βάζουμε σε μία ορθογώνια φόρμα του κέικ πάνω σε λαδόκολλα.
  • Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30-40 λεπτά, αλείφουμε πολύ απαλά με το αυγό και πασπαλίζουμε με το φιστίκι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 160-170 και τα 2 ταψιά για 30- 40 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος των τσουρεκιών, τα μικρότερα θέλουν 30 λεπτά). (Εδώ έχω κάνει διπλή δόση!!)
  • Μόλις κρυώσουν τα καλύπτουμε με μεμβράνη και αν θέλουμε τα βάζουμε κατάψυξη, συντηρούνται τουλάχιστον 2 μήνες. Μόλις τα βγάζουμε, σε λίγες ώρες είναι σαν να τα έχουμε φτιάξει αυτήν την στιγμή!







info: Το καλό τσουρέκι τρώγεται κόβοντας το με τα χέρια και να είναι γεμάτο ίνες!!





2 σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly